Sosyal Medya

Dünya

Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi’nin akreditasyonu uzatıldı

Rotterdam İslam Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Flaman Akreditasyon Kurumu’nun (NVAO) üniversitenin akreditasyonunu 6 yıl daha uzattığı belirtildi



Hollanda'da 1997 yılından bu yana hizmet veren Rotterdam Ä°slam Üniversitesi'nin (Ä°UR) akreditasyonu 6 sene daha uzatıldı.

IUR tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Hollanda-Flaman Akreditasyon Kurumu'nu (NVAO) yaptığı incelemeler sonunda üniversitenin akreditasyonun 6 sene daha uzatılmasına karar verdiÄŸi kaydedildi.

NVAO tarafından kurulan bağımsız uzman komisyonun akreditasyon konusunda üniversiteye tam not verdiÄŸine iÅŸaret edilen açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi: "Akreditasyon raporları, basında çıkan dedikoduların aksine (üniversitenin) eÄŸitim kalitesinde büyük atılımların yapıldığını ve çok sesli toplumlar için baÅŸarılı bir örnek teÅŸkil ettiÄŸini ifade ediyor. 15'ten fazla etnik kökeni bünyesinde barındıran, talebe ve eÄŸitim kadrosu ile zengin bir akademik ortamda tam donanımlı eÄŸitim yapıldığını kayıt eden uzmanlar, IUR’nin eÄŸitime ve topluma kattığı deÄŸerden bir hayli memnunlar. Özellikle de son zamanlarda olaÄŸanüstü bir baskıya duçar kalan IUR, akreditasyonunun çekileceÄŸi dedikoduları ile özellikle de Müslüman gençler üzerinde olumsuz etkiler yapıldığını gözlemlenmektedir."

Ülkedeki eÄŸitim kurumlarının akreditasyonlarını 6 senede bir inceleyen NVAO'nun siyasi bir kurum olmadığı, yasalara göre sadece eÄŸitim kalitesini denetlediÄŸi belirtildi.

Hollanda’da son dönemlerde IUR’ye yönelik ortaya atılan ve Türkiye'deki bazı medya organlarınca da kullanılan iddialara da deÄŸinilen açıklamada, rektör Prof. Ahmet Akgündüz'ün bu tür gündemleri suni bulduÄŸu ifade edildi.

Yazılı açıklamada, "Hayatı boyunca kanunlar çerçevesinde müspet hareketi anlatmış olan Ä°slam Hukuku Profesörü Akgündüz, ifade hürriyetinin hukuk devletlerinin temelini oluÅŸturduÄŸunun altını çizdi. Hollanda’nın bir hukuk devleti olduÄŸunu ve bir takım medya tarafından servis edilen dedikoduların Hollanda kontekstine taşınmasının doÄŸru olmadığını belirtti" ifadelerine yer verildi.

Hollanda'da Ä°ktidarın büyük ortağı Liberal SaÄŸ Parti (VVD) ile Sosyalist Parti (SP), bu ay başında mecliste Rotterdam Ä°slam Üniversitesi (IUR)'nin denkliÄŸinin kaldırılmasını önermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.